Onderwijshuisvesting

Visie op onderwijshuisvesting

Onderwijshuisvesting is volop in beweging. Onderwijshuisvesting is daarnaast een bijzonder vakgebied. Een vakgebied waarin Ararat Bouw zich вЂ˜als een vis in het water voelt’. Ararat Bouw is zich zeer bewust van het speciale karakter van onderwijshuisvesting. Bij het realiseren van onderwijshuisvesting komt namelijk meer kijken dan alleen het bouwproces.

Sfeer, flexibiliteit en kwaliteit
Sfeer en flexibiliteit zijn belangrijke aandachtspunten. De sfeer van een schoolgebouw is van groot belang voor kinderen, leerlingen en/of studenten om te leren en met elkaar om te gaan, voor leerkrachten als werkplek en voor ouders als ontmoetingsplek. Daarnaast is scholenbouw de eerste uiting van openbare cultuur waarmee kinderen geconfronteerd worden. Een goed schoolgebouw moet dan ook uitstralen dat zij er welkom zijn en met zorg en aandacht zullen worden behandeld.

Een krachtige leeromgeving moet zich uiten in de bouw van het schoolgebouw. Een krachtige leeromgeving in plaats van sec een onderwijsomgeving. Scholen moeten zo gebouwd en ingericht worden dat het leerproces wordt gestimuleerd. Een krachtige leeromgeving oogt fraai en aantrekkelijk. Kinderen moeten er zich in thuis kunnen voelen. Ze moeten functioneel zijn voor leerling en docent. Ook de docent moet een eigen werkplek hebben, gevarieerd en afwisselend. Variatie en flexibiliteit werken stimulerend. Ook voor de docent. Bij het realiseren van schoolgebouwen dient hier rekening mee gehouden te worden. En Ararat Bouw houdt hier rekening mee! Dankzij onze jarenlange ervaring in de onderwijshuisvesting zorgen we er voor dat het bouwproces probleemloos verloopt.

Ararat Bouw springt in op trends en ontwikkelingen binnen onderwijshuisvesting. Doordat wij dicht bij de klant staan en zeer veel werkzaamheden verrichten op dit terrein zijn wij in staat om adequaat met uw wensen mee te denken en ideeГ«n aan te dragen. Wij zijn immers uitstekend geГЇnformeerd. En dat vertaalt zich voor u in een uitstekende samenwerking. Of het nu unit-bouw, semi-permanente bouw of permanente bouw betreft, verbouw, nieuwbouw, uitbreiding, renovatie of onderhoud, wij zijn altijd in staat om aan uw wensen te voldoen: een mooie school met kwaliteit en flexibiliteit die indien gewenst openstaat voor herbestemmingen voor een marktconforme prijs!

Minder verantwoordelijkheid?
De markt voor onderwijshuisvesting is volop in beweging. Vanwege de decentralisatie zijn veel huisvestingsbeslissingen in het takenpakket gekomen van gemeentes en schoolbesturen. De toename van de mВІ prijzen, de complexe regelgevingen, de opkomst van brede scholen, het beheren van participerende ruimtes etc: dit alles leidt tot complexe vraagstukken.

Ararat Bouw beseft dat u zich wellicht liever wilt bezighouden met het вЂ˜innerlijke uiterlijk’ van schoolgebouwen. Een omgeving waarin leraren prettig werken en leerlingen zich prettig voelen. De financiering, de eigendom, de bouw, het onderhoud en het beheer: wellicht geeft u deze verantwoordelijkheid liever uit handen.

Ararat Bouw kan deze verantwoordelijkheden, risico’s en mogelijke вЂ˜problemen’ voor u overnemen. Wij bieden u graag een totaaloplossing! Waaronder financieren, ontwikkelen, bouwen en beheren. Ararat Bouw is immers een totaaloplosser van huisvestingsproblemen. Wij staan altijd open om hierover met u van gedachten te wisselen. Het vormen van een consortium behoort hierbij tot de mogelijkheden.

© 2022 Ararat Amsterdam. All Rights Reserved.
Powered by WordPress. Tiger theme by Jo Cox Design